Lev nu, dö sen!

I den personliga utvecklingsresa som vi gör här i livet så går det åt väldigt mycket energi. Därför är det skönt att stanna i sin komfortzon. I komfortzonen sker ingen större utveckling och det är lite som ett energispararläge. Men det kan ju även vara så, enligt min åsikt, att om man står i ett stand by-läge för länge så stagnerar man i livet.

Det är just den stagnationen som skapar frustration och irritation inombords. Därför är balansen mellan alla delar helt avgörande för måendet. Om du hade lördag hela veckan så skulle det troligtvis inte vara kul i längden. Vi människor mår bäst när vi känner att vi har syfte med vårt liv. Varför vi är här helt enkelt. Därför är det spännande att vi lägger relativt lite tid på att ta reda på vad meningen är med just mitt liv (ditt liv alltså). Borde inte det vara det viktigaste att ta reda på medan vi lever? 

Om det gnager och skaver inombords så måste du göra något åt det. Gå inte och tvivla och vänta på att något ska hända utan börja reda ut dina egna tankar och drömmar. När du gör det så öppnas nya dörrar för din framtid. Om du inte gör något alls så öppnas inga dörrar, eller så öppnas de relativt långsamt.

Du besitter alltså förmågan (möjligheten) att här och nu i denna stund att skapa en helt ny framtid om du bara vågar ändra på något i dina egna tankar och beteendemönster. Jag fattar att det är mysigt, roligt och avkopplande att sträckkolla på en bra tv-serie. Men tänk om du la hälften av den tiden på något som du faktiskt skulle vilja lära dig. Något du drömmer om att kunna behärska.

Vi säger att du skulle vilja bli duktig på flugfiske (välj här och nu DIN dröm). Du har sett bilder där personer står i sjöar och älvar. Du tycker det ser härligt ut. Du skulle vilja kunna göra det men du intalar dig själv att det är en dröm som du inte kan/kommer uppnå. Självklart finns det flera hinder som du måste över. Först och främst det mentala hindret.

När du omvandlar dina tankar och drömmar till en handlingsplan så får livet en mening, allt du gör har en riktning och du förstår varför du gör det. Bestäm dig här och nu att du om 1-2-3 år ska stå i älven och fiska lax. Bryt ned det till en handlingsplan, vad är det du inte vet och som du behöver ta reda på för att nå dina mål.

Självklart så är det lättare att bara titta på en tv-serie och bli matad med intryck än att lära sig allt om flugfiske om du är helt nybörjare. Men om flugfiske (DIN dröm) är en dröm du bär på i hjärtat skulle det då inte vara skönt att uppleva det innan du dör?

Att ta sitt eget självförverkligande på allvar är av större betydelse och vikt än man kan tro. Det är när vi inte lyssnar på vår inre röst som vi hamnar i obalans. Så passa på och ta denna sommar och dig själv på lite mer allvar. Ge dig egen tid att lyssna inåt. Åk till en plats där du känner lugn och ro för att koppla ned samhället och koppla upp med dig själv inombords.

Det kanske känns lite läskigt eftersom det kanske bubblar upp saker du inte visste fanns inom dig. Men om du aldrig lyssnar inåt hur ska du då veta vem du är?

Så mitt sommartips 2021 är avkoppling och nedkoppling från den yttre världen och uppkoppling mot ditt inre, ditt hjärta. Det är där du hittar meningen med just ditt liv. Du kan skapa något helt otroligt och unikt genom att ge dig själv utrymme för dina drömmar. Sedan när du lyssnat inåt så ta initiativ för handling. Du är och kommer alltid vara skaparen av ditt eget liv. Vilken fantastisk möjlighet. Med dessa ord så hoppas jag att du får en härlig och skön sommar med många djupa insikter i livets mysterium och din egen resa i livet.