Älskar, Älskar inte?

Det är ganska vanligt att mina coachningssamtal handlar om det närmaste förhållandet en person kan ha. Förhållandet till sin partner. En kärleksrelation som genom åren tillsammans kanske har förändrats till något annat. Är det fortfarande kärlek eller är det något annat? Har kärleken tagit slut eller har den förändrats och bara tagit ny form? Har din partner förändrats medan du stod kvar? Eller var det kanske tvärtom? Hursomhelst så är kärleksrelationer alltid ett aktuellt ämne eftersom vi människor ofta vill dela vårt liv tillsammans med någon.

Men vad händer när den där kärlekspartnern förändras, av olika anledningar, till någon annan än den personen du blev förälskad i? Att vi människor förändras är något helt naturligt och precis som det ska vara men om förändringen är negativ och kanske till och med destruktiv, när går då gränsen för vad du orkar med? Bara för att ni haft ett bra förflutet så kanske nuet är oerhört jobbigt, kanske till och med outhärdligt, att hantera. 

Så vad ska man då göra? Mitt bästa tips är att be om hjälp. Det finns hjälp att få. Det är ganska vanligt att personer tycker det är jobbigt att be om hjälp när det kommer till den personliga kärleksrelationen. I själva verket så är ju att be om hjälp ett sätt att faktiskt lösa problemet för att återfå en bra relation. Det kan ju även vara så att man helt enkelt behöver komma fram till att man måste bryta upp, även om detta kanske inte är det första alternativet.

Det är svårt, det är komplext och det gör ont. Men hur många år ska man ”stå ut” i en relation som en gång var fantastisk men i nuet verkar hopplöst. När man tar professionell hjälp utifrån så kan man lösa upp många tankar och känslor som man bär på. Man kan se situationen i ett nytt perspektiv. Man kan komma fram till vad man egentligen vill.

Det man inte bör göra är att låta åren gå utan att göra någonting. Coachning är samma sak som att gå från tankar och känslor till handling och agerande. Eftersom vi endast har en viss tid på jorden så bör vi ta tillvara varje dag för att leva på det sätt som vårt hjärta säger. 

Så om du lever i en relation som inte fungerar i nuläget, fråga dig själv: Vad vill du? Hur vill du att relationen ska vara? Berätta för din partner hur du vill att den ska vara. Sätt fokusen på framtiden och på hur du önskar att det ska vara. Det är ingen idé att titta i backspegeln för där finns inga lösningar. Det som har varit har varit. Den stora frågan är: Hur vill du att relationen ska se ut från och med idag och i framtiden? Det är nyckeln till förändring på riktigt. 

Med dessa tankar och ord så hoppas jag att ni får en kärleksfull och härlig vår 2021, med mycket kramar och gos.