Var går gränsen?

Det är tydligt att många människor mår dåligt. Inte alla såklart, men oroväckande många. Numera är det ganska enkelt att se den psykiska ohälsan i samhället. Detta på ett sätt som var omöjligt att ha tillgång till innan sociala mediers intåg i våra liv. Nu ser man bakom människors fasader genom deras egna kommentarer.

När det dag ut och dag in skrivs elaka kommentarer på de flesta av kändisarnas sociala media sidor och kanaler. Ha då i minnet att många av dessa elaka kommentar är endast speglingar av personers egna inre mående. 

Om en människa inte trivs med sig själv och sitt mående så tar man hellre ut frustrationen på det som är tillgängligt, så som personer i offentligheten. I stället för att arbeta med sig själv och sitt inre mående så smutskastar man tex Sanna Nielsen och hennes klädval i programmet Allsång på Skansen.

I min värld så är det ganska enkelt, har du inget snällt att säga så säg inget alls. Men nuförtiden så projiceras människors missnöje med sig själva ut på omgivningen och vi kan se det på våra skärmar. Det är så enkelt att kritisera andra för allt mellan himmel och jord men i själva verket så är det endast en flykt för att slippa ta tag i sitt eget inre mående.

Så med detta sagt så vill jag uppmana alla som ”kastar skit” på andra människor, för tex ett klädval, att det är hög tid att ta en ordentlig titt i spegeln. Kanske inse att det du kastar på andra endast är ett stort missnöje med dig själv.

Skulle det då inte var skönt att ägna tiden till att laga dig själv? Att faktiskt fixa skavet inombords och kanske till och med leva i harmoni med dig själv, livet och omgivningen. Du kan inte fly från dig själv hur gärna du än vill. Därför är det av största vikt att leva i harmoni med dig själv.

Hitta dina triggers och förstå varför just du fungerar som du gör. Uppväxtåren mellan 0-7 sätter så stor prägel på vem du är idag. Kanske finns förståelsen på ditt inre mående där. Eller kanske har du varit med om något senare i livet som är så tufft att leva med så du måste fly från dessa känslor på ett eller annat sätt.

Jag är såklart medveten om att de flesta människor inte kastar ur sig ovett och elakheter på social media men det är ändå tillräckligt många för att jag kan se människan bakom som mår dåligt. En människa som mår bra har aldrig en önskan att skada eller sänka någon annan. Så med handen på hjärtat om du är en person som ”kastar skit” eller ”trollar” med andra så har du ett stort arbete framför dig.

Arbetet att bli hel, i balans, i harmoni med livet. För om du beter dig på det viset så är du inte i balans. En obehaglig sanning som endast du själv kan veta om den är sann eller inte. Att acceptera sin egen inre obalans och påbörja resan att laga det är växande som människa på riktigt.

Att sluta sopa känslorna under mattan utan lyfta upp dem i ljuset och laga dem bit för bit. Det finns många sätt och metoder tillgängliga för detta men det är alltid upp till dig själv om du kommer göra den resan innan du dör. Eller kommer du dö med ett känslomässigt bagage som tynger ned dig?

Det kanske låter hårt men livets resa är relativt tuff för alla i olika grad och på olika sätt. Därför är det så viktig att ta vara på den här tiden på jorden genom att ”laga” dig själv och sedan skapa den nya, uppdaterade och bättre versionen av dig själv.