”Lever du i enlighet med den du är?”

Meningen med livet, som jag ser det, är att leva som den man är och utvecklas mot den man vill bli. Lätt som en plätt när man skriver det i en text så här rakt upp och ner men så otroligt svårt när det kommer till agerande och självförverkligande.

Varför är det då så svårt att vara den man är och ta steget mot den man vill bli? Jo, när vi är barn så lever vi i linje med vår rätta natur och som den individ vi är. Vi ifrågasätter inte oss själva eller tvekar på vår perfekta natur. Vill du ha svar på livets mysterier så ställ gärna frågor till små barn, de har mycket bättre kontakt med sitt hjärta och kunskap än många vuxna. De är i kontakt med sig själva på ett sätt som många vuxna har glömt bort.

En fråga som jag brukar ställa till barn när de är i 3-4 årsåldern är: ” – Vart kommer du ifrån?”

De svar man ibland kan få är helt fantastiska och utan tvekan. De beskriver ställen och andra världar som de mest naturliga platser. De vet vilka de är och de tycker ofta väldigt bra om sig själva. Så vad är det då som händer under resan till att vi blir vuxna och glömmer bort vem vi är. Jag som coach hjälper många att hitta tillbaka till sin sanna natur. Den du var innan samhällets normer applicerades i dina tankar. Coachning handlar bland annat om att genom att förändra sina tankar så kan man förändra sin verklighet. Ju mer du lever i enlighet med den du egentligen är desto lättare blir ditt liv. Ju mer du lever som den du tror att du är eller den du tror att andra förväntar sig att du ska vara desto längre ifrån din innersta kärna kommer du.

När du kommer så långt ifrån din innersta kärna att du tappat bort dig själv så är det inte så konstigt att du inte mår bra. Du har helt enkelt glömt bort vem du är.

Så vad kan man göra för att hitta tillbaka till sitt naturliga jag? Det finns ingen quickfix eller facit för detta. Eftersom du är en unik person så behöver du en unik lösning. Du kan läsa hur många tidningar och böcker med tips och trix som helst för att hitta dina lösningar i den yttre världen men i själva verket så behöver du endast lyssna inåt på ditt hjärta för att veta vad just du behöver. Livet är komplext och det är därför man kan behöva någon som hjälper en att reda ut tankarna och röja bort lager för lager för att sedan nå den sanningen man bär på i sitt hjärta. Den sanningen som är du.

Alla medel och verktyg som hjälper den enskilda individens utveckling och välmående borde vara välkommet i vårt samhälle. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till personliga lösningar. Det handlar om att våga öppna upp tankarna och göra det som känns rätt i hjärtat.

Ju mer jag är mig själv desto bättre mår jag och desto bättre livscoach blir jag. Min resa hjälper dig på din resa. Ju mer du är dig själv desto bättre kommer du att må och detta sprider du till din omgivning.

Att prata i dessa termer kan vara skrämmande för många. Men är det inte mer skrämmande många lever hela liv utan att veta vem de är? Vår rädsla att inte passa in i mallen och normen hindrar oss att vara den vi är. Så de frågor jag vill skicka med till nästa gång vi ses här i Kalmarposten är: Vem är du? Vem är du egentligen bakom alla lager av masker? Vem vill du vara?

Markus Kalin

Certifierad Livscoach