”Du kommer alltid bli den du tror du är!”

Välj noga vem du vill vara för du kommer alltid ha rätt. En sanning som många människor, enligt min erfarenhet, bär på är att de alltid måste vara som de tidigare ha varit. De har iallafall en vilja att upprätthålla den sanning de bär på.

Kommentarer så som: ”- Så har jag alltid varit”, ”- Det är den jag är” och ”- Det finns i mitt DNA”. Är egentligen endast undanflykter och ursäkter för ett beteende som en individ inte vill ändra på eller helt enkelt tycker att det är för mycket jobb att ändra på. Då är det lättare att slänga ur sig dessa kommentarer istället.

En sak som många människor verkar ha glömt bort är att de alltid är endast ett beslut ifrån ett helt annat liv än det de lever just nu. Endast ett beslut från att säga upp sig från jobbet som de mår dåligt av att vara på. Endast ett beslut från att avsluta relationen som egentligen är destruktiv. Endast ett beslut ifrån att lyfta luren och säga förlåt till den personen som behöver höra det. Men icke sa nicke det ska lidas in i absurdum. Den enskilda personen ”straffar” sig själv genom stolthet och kamp mot personlig utveckling och förändring. En självbild som ”ska” upprätthållas för om man inte är den man har varit, vem är man då? Däri ligger rädslan till förändring. Det är endast genom att släppa taget om den man har varit, den personligheten som inte längre gynnar ens utveckling och framtid, som man kan skapa ett nytt jag. En ny uppgraderad version av sig själv. Där man skalar av de saker som inte tjänar individens högsta bästa. Där man transformeras till den man egentligen vill vara. Där larven i puppan bryter sig ut och sträcker ut sina vingar för att våga flyga med vinden. När man tillåter sig att vara i flow med livet.

Allting börjar och slutar med kvalitén på dina tankar. Jag älskar personlig utveckling. Att få se klienter bryta sig ur puppan för att börja flyga. För att ta stegen mot sin fulla potential. Det är inte lätt. Det är ingen quickfix. Det kommer ta tid. Men framförallt så är det viktigaste att man höjer blicken och inser att om man inte trivs där man är nu så KAN man göra en förändring. Du kan börja välja nya sanningar i ditt liv. Du kan börja idag. ”Idag när jag gick i skogen så ville jag bli poet, och så blev jag det.” Jag har bara skrivit en dikt och det var den du läste precis. Innebär detta att jag är en poet? Både ja och nej. Ja på så sätt att det var jag som skrev den. Nej på så sätt att det inte är mitt yrke. Men låt oss säga att jag efter den promenaden hade börjat skriva mer poesi och dikter. Vem är det då som avgör var gränsen går. När man gör något som en hobby eller när man gör något som ett yrke. Jag skulle vilja säga att det alltid är du själv som avgör det. Genom att sätta mål och utmana dina rädslor så kan du faktiskt bli precis vad du vill. Endast du bestämmer, resten av världen får anpassa sig efter dina drömmar. Gör det du brinner för i ditt hjärta.

Så med dessa tankar skickar jag med några kluringar att fundera kring till nästa gång vi ses här i Kalmarposten.

Vilken ”sanning” om dig själv skulle du kunna kasta i papperskorgen redan idag?

Vilken av dina ”så har jag alltid varit” skulle du kunna byta ut och det skulle innebära ökad livskvalité för dig?

Markus Kalin

Certifierad Livscoach