Är du medveten om var dina tankar befinner sig?

Är du medveten om var dina tankar befinner sig?

Det du fokuserar på växer. Om du fokuserar på negativa saker så växer de. Om du fokuserar på positiva saker så växer de?

Vad väljer du?

När man skriver det såhär rakt upp och ned så är valet enkelt. Man väljer det positiva. Men faktum är att vi som människor ofta väljer det negativa tankarna och perspektiv på många saker och ting. Om vi går omkring och känner oss glada, nöjda och tillfreds med livet så kommer det kanske någon och ”sänker” oss genom någon syrlig kommentar.

Det vill vi ju inte uppleva så då är det lika bra att vara missnöjd så ingen kan såra oss (ironi med inslag av stor portion sanning). Det som egentligen sker är att personen som ger den syrliga kommentaren blir helt enkelt triggad av ditt välmående och positivitet vilket innebär att personen blir medveten om sin egen situation av negativitet och kanske till och med ohälsa.

Hen blir så pass triggad att den måste dra ner dig och din positivitet till samma nivå och gärna ännu lägre för att nå ett läge av någon typ av känslomässig inre balans. Detta utbyte av tankar, ord och energier sker i varje kontakt du har med andra människor, djur och natur. Därför är det så himla viktigt att du förstår att du äger dina egna tankar. Du bestämmer kvalitén på dem och vad de ska innehålla. Du behöver inte ta på dig andras tankar och speglingar av negativitet. 

Det DU fokuserar på växer. Så alla val du gör i din vardag påverkar dina tankar. De tankar du har blivit programmerad av/med från både arv, miljö och skola påverkar dig i din vardag. Men man kan välja nytt om man vill. Man kan skapa förändring på riktigt om man verkligen vill. Men det behövs input utifrån.

Att förändra sitt beteende och tankar helt själv är oerhört svårt men inte omöjligt. Däremot kan det gå riktigt fort om man tar hjälp utifrån. Det handlar om att välja vad som gör gott för en själv. Vilka böcker mår man bra av att läsa. Vilka människor mår man bra av att prata med. Vilka filmer som skapar glädje och harmoni i hjärtat och hjärnan.

Givetvis handlar det samtidigt om att skala bort det som man inte mår bra av. Det negativa som drar ner energin och kvalitén på tankarna. Detta är faktiska saker som du kan påverka nu på direkten om du vill. Om du bestämmer dig för det. Så frågan är vem som äger dina tankar. Är det du själv eller låter du någon ha kontrollen över dina tankar.

Om du ser dig själv som ett offer för dina omständigheter men inte gör något åt dem, vems är då ansvaret? Vem har det yttersta ansvaret för dig och ditt välmående. Du vet svaret. Det är du själv som har det yttersta ansvaret för både dig själv och dina tankar och detta är också något du kan påverka inifrån dig själv. Så frågan är vad du väljer för att du ska må så bra som möjligt. Jag tror på dig.